Verbouw voor realisatie mammacentrum gestart › Treant Zorggroep

Verbouw voor realisatie mammacentrum gestart

Geplaatst op: 7 maart 2016

Op de vijfde etage van ziekenhuislocatie Bethesda, onderdeel van Treant Zorggroep, is de verbouwing voor de realisatie van het nieuwe regionale mammacentrum in volle gang.

Het mammacentrum wordt specifiek ingericht voor- en afgestemd op patiënten die door de huisarts worden doorgestuurd met een verdenking van borstkanker. Niet alleen worden in het centrum alle diagnostische onderzoeken geconcentreerd, ook de ambiance wordt zodanig sfeervol dat de patiënten zich daar zo veel als mogelijk op hun gemak voelen. In het borstkankercentrum komen twee wachtkamers, vier spreekkamers en vier onderzoekruimtes voor mammografie, echografie en het nemen van biopten. Het mammacentrum opent in mei dit jaar haar deuren voor patiënten.

Sinds 1 maart 2016 is mw. Leonie Smit als specialistisch borstkankerchirurg werkzaam voor Treant Zorggroep. Mw. Smit heeft geneeskunde gestudeerd in Groningen en heeft zich gespecialiseerd in algemene chirurgie, in maag-, darm-, leverchirurgie en in borstkankerchirurgie.

In het mammacentrum kunnen de patiënten op één dag terecht voor alle benodigde onderzoeken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne technieken. Ook een eventuele operatie vindt plaats in het borstkankercentrum. De nabehandelingen en controles blijven ook mogelijk op de andere twee ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep in Emmen en Stadskanaal. Door de borstkankerzorg te concentreren op een ziekenhuislocatie kan Treant Zorggroep voldoen aan volumenormen en kwaliteitseisen en de zorg dicht bij de patiënt blijven aanbieden.