Veel belangstelling voor nieuwe operatiekamers in Hoogeveen › Treant Zorggroep

Veel belangstelling voor nieuwe operatiekamers in Hoogeveen

Geplaatst op: 4 november 2019

Afgelopen zaterdag deed het fonkelnieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Bethesda mee met de Open Bedrijvendag in Hoogeveen. Naar schatting pakten 2.500 a 3.000 inwoners van Hoogeveen en omstreken deze unieke kans om de operatiekamers van dichtbij te bekijken en te beleven. Zij kregen een rondleiding langs twee operatiekamers en opdekruimtes waar het instrumentarium wordt klaargelegd voor de operatie.

De ruimtes waren volledig ingericht, met alle instrumenten die nodig zijn voor medische ingrepen. Bezoekers konden hier oefenen met instrumenten die voor een kijkoperatie worden gebruikt en zij maakten hier uitgebreid gebruik van. Op de verkoeverafdeling konden de bezoekers vervolgens zelf met spuiten en naalden aan de slag. Kinderen konden hun pop of teddybeer laten onderzoeken.

Vier operatiekamers

Het operatiekamercomplex is de afgelopen 2,5 jaar volledig vernieuwd en beschikt nu weer over de nieuwste apparatuur en techniek. In totaal heeft het complex van ziekenhuislocatie Bethesda vier nieuwe operatiekamers met opdekruimtes.

Gerelateerde locaties