Valpreventiemarkt in Tonckenshuys op 21 april › Treant Zorggroep

Valpreventiemarkt in Tonckenshuys op 21 april

Geplaatst op: 9 april 2015

Op dinsdag 21 april is er in woonwijkcentrum Tonckenshuys in Zuidwolde, onderdeel van Treant Zorggroep, een valpreventiemarkt. Doel is het voorlichten van ouderen en hen op die manier ondersteunen bij het voorkomen van vallen. Geïnteresseerden uit Zuidwolde en omgeving zijn van harte welkom. De markt vindt plaats in Tonckenshuys aan de Meppelerweg 22 in Zuidwolde en is van 13.30 tot 16.30 uur.

Wanneer een oudere valt, kan dat nare gevolgen hebben. Het kan leiden tot langdurige of permanente verminderde zelfredzaamheid. Beweging kan de kracht, balans en lenigheid van ouderen verbeteren. Op de markt geven diverse therapeuten van Treant Zorggroep en bedrijven daarom informatie over hoe men het risico op vallen kan voorkomen. Zo zijn onder meer een fysiotherapeut, opticien, audicien en een orthopedisch schoenmaker aanwezig. Naast informatie zijn er ook diverse activiteiten, waarmee bezoekers meer te weten komen over valpreventie.

De entree van de valpreventiemarkt is gratis. In het restaurant van Tonckenshuys kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie.