Vaatkeurmerk voor Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

Vaatkeurmerk voor Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 16 december 2013

Het Scheper Ziekenhuis heeft voor het vijfde jaar op rij het Vaatkeurmerk ontvangen. Dat betekent dat het Emmer ziekenhuis voldoet aan alle kwaliteitseisen van de Hart&Vaatgroep en uitstekende vaatzorg levert. Vaatzorg is de behandeling en verzorging van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

Het Vaatkeurmerk bestaat sinds 2008 en wordt uitgereikt door de Hart&Vaatgroep, een patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaatdoening en hun naasten. Het keurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. De patiëntenvereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. In totaal ontvingen 82 ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2013.

De chirurgen van het Scheper Ziekenhuis werken sinds 1 januari samen in één maatschap met de chirurgen van Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en Refaja ziekenhuis in Stadskanaal, ook op het gebied van vaatchirurgie. Vaatpatiënten worden behandeld door een endovasculair specialist (een erkende vaatchirurg of interventieradioloog), ook buiten kantooruren en in spoedsituaties.