Vaatchirurgen laseren 850ste spataderpatiënt › Treant Zorggroep

Vaatchirurgen laseren 850ste spataderpatiënt

Geplaatst op: 9 juli 2013

De vaatchirurgen van Ziekenhuis Bethesda behandelden afgelopen week met een van de modernste spataderlasertherapieën, EndoVeneuze LaserTherapie (EVLT), de 850ste spataderpatiënt. Sinds 2011 kunnen patiënten voor onderzoek en behandeling van spataderen terecht in het Bethesda Flebologie Centrum van Ziekenhuis Bethesda, waar ze snel en vakkundig worden geholpen.

Het Bethesda Flebologie Centrum biedt diverse spataderbehandelingen en de allernieuwste lasertechnologie, waaronder EVLT, om patiënten klachtenvrij te maken. “Patiënten worden op één ochtend onderzocht, ze krijgen een diagnose én er wordt een behandelplan opgesteld”, vertelt vaatchirurg M.E. Bodegom. “De ervaringen zijn zeer positief.” Het Bethesda Flebologie Centrum is een samenwerking tussen vaatchirurgen, dermatologen en vaatlaboranten. “We maken gebruik van elkaars kennis en kunde. Hierdoor leveren we voor elke patiënt passende en kwalitatief hoogwaardige zorg. Omdat alle specialisten tegelijk aanwezig zijn, vindt er direct overleg plaats en weet de patiënt na een bezoek aan het ziekenhuis waar hij aan toe is.”

EVLT
Bij de spataderlasertherapie EVLT wordt een dun laserslangetje in een spatader gebracht, die vervolgens met behulp van laserenergie wordt dichtgemaakt. De therapie is vrijwel geheel pijnloos. Er is geen ziekenhuisopname voor nodig en de klachten zijn na de behandeling vaak direct verminderd of verdwenen.

Informatieavond
Donderdag 12 september organiseert het Bethesda Flebologie Centrum een informatieavond. Tijdens de informatiebijeenkomst bespreken vaatchirurg M.E. Bodegom en dermatoloog B. Riemersma wat spataderen zijn, waardoor deze kunnen worden veroorzaakt en welke behandelingen er zijn om de klachten te verhelpen. Physician Assistant M. Dam laat zien hoe de spataderlasertherapie EVLT in de praktijk werkt.

Het laserteam van het Bethesda Flebologie Centrum van Ziekenhuis Bethesda helpt de patiënt snel en vakkundig. (Fotograaf: Sander Drooglever).