Vaat- en spataderzorg bij Treant beloond door patiënten › Treant Zorggroep

Vaat- en spataderzorg bij Treant beloond door patiënten

Geplaatst op: 15 september 2017

Patiënten van Treant Zorggroep kunnen rekenen op zeer goede vaat- en spataderzorg. Dat vindt de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening. De Hart&Vaatgroep reikte dan ook een heus Vaat- en Spataderkeurmerk uit aan Treant.

‘De keurmerken laten zien dat patiënten bij Treant aan het goede adres zijn voor deze ingrepen. Daar zijn we heel trots op’, aldus vaatchirurg Rutger Hissink. ‘We hebben veel ervaring in de operaties van aneurysma’s en hoofdhalsslagaders. Sterker nog: bij Treant doen we er veel meer dan de andere niet-academische ziekenhuizen in Noord-Nederland. Inmiddels staan we qua aantallen voor de hoofdhals-chirurgie zelfs in de top 10 van Nederland.’

Keurmerk
Doel van beide keurmerken is het stimuleren van kwaliteit en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaat- en spataderzorg. Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van de benen, buik, bekken, aorta en hals. Het Spataderkeurmerk richt zich op de kwaliteit van spataderbehandelingen. Beide keurmerken helpen vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

Gerelateerde specialismen