Vaat- en Spataderkeurmerk voor ziekenhuis Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Vaat- en Spataderkeurmerk voor ziekenhuis Treant Zorggroep

Geplaatst op: 12 september 2016

De ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal, allen onderdeel van Treant Zorggroep, krijgen van de Hart&Vaatgroep alle drie het Vaat- en Spataderkeurmerk uitgereikt. Dit betekent dat patiënten van Treant Zorggroep kunnen rekenen op zeer goede vaat- en spataderzorg.

Doel van het Vaat- en Spataderkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaat- en spataderzorg.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van de benen, buik, bekken, aorta en hals en geeft een goed beeld van de kwaliteit van arteriële (slagaderverkalking) vaatzorg. Het Vaatkeurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Het Spataderkeurmerk richt zich op de kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen op het gebied van behandeling van spataders. Het keurmerk helpt spataderpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede spataderzorg wordt aangeboden. In de maand september geeft Treant Zorggroep extra aandacht aan vaten (aders). Chirurgen organiseren onder andere gratis publiekslezingen over de behandeling van spataderen. Voor de publiekslezing op dinsdag 27 september in Hoogeveen kunt u zich nog aanmelden. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Spataderkeurmerk 2016 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Gerelateerde specialismen