Treant Zorggroep sluit contracten zorgverzekeraars 2017 › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep sluit contracten zorgverzekeraars 2017

Geplaatst op: 21 november 2016

Treant Zorggroep sloot voor 2017 inmiddels contracten met zorgverzekeraars Menzis, VGZ, CZ, Eno, ONVZ en Zorg en Zekerheid. Alle partijen zijn blij dat er nu - voor de afgesproken datum van 19 november - duidelijkheid is. Dit betekent dat verzekerden van deze zorgverzekeraars ook volgend jaar kunnen rekenen op medisch specialistische zorg bij de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep. Met Zilveren Kruis vindt nog nader overleg plaats.

Zorgverzekeraars moesten hun verzekerden voor 19 november informeren over de ziekenhuizen waarmee zij een contract sloten. Het gaat erom dat zij voldoende ziekenhuizen en andere zorgaanbieders hebben gecontracteerd  en zo kunnen voldoen aan hun zorgplicht.

‘We zijn erg tevreden dat we met het merendeel van de zorgverzekeraars dit jaar tijdig goede afspraken hebben kunnen maken’, aldus voorzitter van de raad van bestuur van Treant Marcel Kuin. ‘Dit biedt de patiënten in onze regio zekerheid; inwoners van Drenthe en Groningen kunnen dichtbij huis rekenen op goede ziekenhuiszorg. Uitgangspunt is dat patiënten gedurende het hele jaar bij ons terecht kunnen. Daarbij is goed gekeken naar de zorgvraagontwikkeling in de regio. Voldoende financiering is daarvoor erg belangrijk, want het bieden van goede en toegankelijke zorg kost geld. Ik ben daarom blij dat deze verzekeraars deze verantwoordelijkheid samen met Treant vormgeven.’

Met Zilveren Kruis vindt nog nader overleg plaats. Treant vertrouwt er op er ook met deze verzekeraar uit te komen.

Op de website van Treant Zorggroep vinden verzekerden een overzicht van namen van de verzekeringslabels die onder bovengenoemde zorgverzekeraars vallen.