Kom kijken bij Treant tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12-17 maart) › Treant Zorggroep

Kom kijken bij Treant tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12-17 maart)

Kom kijken bij Treant tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12-17 maart)

Geplaatst op: 8 maart 2018

Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis, of van een woonwijkcentrum in de buurt? Het kan bij Treant Zorggroep tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart. Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen opent zaterdag 17 maart de deuren voor bezoekers. Ga op de foto als dokter of verpleegkundige, leer bloedprikken of kijk naar een gesimuleerde openbuikoperatie. Ook is iedereen deze week van harte welkom bij diverse open dagen en activiteiten op Treant-locaties voor wonen en zorg in Coevorden, Emmen en Odoorn. Er zijn rondleidingen, men kan appartementen bekijken en er is volop informatie over wonen en werken in het woonwijkcentrum. Kijk op www.treant.nl/opendag voor het complete programma. Aanmelden is niet nodig.

Activiteiten in Emmen

  • Op zaterdag 17 maart is er in ziekenhuislocatie Scheper aan de Boermarkeweg 60 van 10.00 tot 16.00 uur van alles te zien en te doen tijdens een open dag, ook voor kinderen. Men kan een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen, langs diverse afdelingen en specialismes. Ook is er in het Scheper deze dag een Meet & Greet tussen onder meer verpleegkundigen en coassistenten van Treant en ruim honderd havo- en vwo-leerlingen van middelbare scholen in de regio. Zij volgen deze dag workshops van verschillende specialismes en afdelingen bij Treant. Zo kunnen zij kennismaken met het werken in het ziekenhuis. Oftewel ‘Maak kennis met kunde’: het thema van de landelijke Week van Zorg en Welzijn.
  • Woonwijkcentrum Holtingerhof aan de Holtingerbrink 62 houdt op woensdag 14 maart van 14.00 tot 19.00 uur open huis, met rondleidingen, muziek en een markt.
  • Woonwijkcentrum Holdert aan de Hondsrugweg 101 organiseert op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 15.00 uur een open dag, met bezichtiging van appartementen, rondleidingen en informatie over wonen en zorg.
  • Op zaterdag 17 maart tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom bij de open dag van woonwijkcentrum Valkenhof aan de Boomvalk 80. Er zijn rondleidingen en er is informatie over wonen en zorg.
  • In woonwijkcentrum Zuidermarke staan de deuren open voor het publiek op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 14.30 uur. Er zijn rondleidingen, demonstraties en informatie over wonen en werken in het woonwijkcentrum.

Activiteiten in Odoorn

  • In woonwijkcentrum De Paasbergen aan de Paasbergen 1 is er op woensdag 14 maart van 9.45 tot 12.00 uur een beweegochtend, met aandacht voor alle beweegactiviteiten in De Paasbergen. Ook op de andere dagen zijn er deze week allerlei activiteiten in het Oringer woonwijkcentrum.

Activiteiten in Coevorden

  • Op zaterdag 17 maart opent woonwijkcentrum De Schutse aan de Schutselaan 26 van 10.00 tot 13.00 uur de deuren voor het publiek. Er zijn rondleidingen, bezichtigingen van de appartementen en er is informatie over wonen in het woonwijkcentrum. In deze week zijn er nog diverse andere activiteiten in het kader van de Week van Zorg en Welzijn, zoals een muzikaal optreden.

Over de Week van Zorg en Welzijn

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. De week is een uitgelezen kans voor cliënt, patiënt (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie in de buurt.