Treant Zorggroep opent deuren tijdens Open Bedrijvendag Drenthe op 7 november › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep opent deuren tijdens Open Bedrijvendag Drenthe op 7 november

Geplaatst op: 15 oktober 2015

Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis? Het kan op zaterdag 7 november tijdens de open dag van Treant Zorggroep. Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen zet die dag de deuren van 10.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Ook is iedereen deze dag van harte welkom tijdens de open dag van woonwijkcentra Holdert, Valkenhof en Oostermarke in Emmen én De Paasbergen in Odoorn. Aanleiding is de Open Bedrijvendag Drenthe, een initiatief van Marketing Drenthe en alle Drentse gemeenten. In Emmen en Odoorn organiseren onderstaande locaties van Treant Zorggroep op zaterdag 7 november van 10.00 tot 16.00 uur verschillende activiteiten.

Tijdens de open dag in het Scheper in Emmen, een van de drie Treant-ziekenhuislocaties, geeft een groot aantal afdelingen en specialismes acte de présence. Er is van alles te zien en te doen in het ziekenhuis, ook voor kinderen. Men kan een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen. Deze gaat onder meer langs het laboratorium, een nagebootste operatiekamer, het dialysecentrum, plastische chirurgie, de intensive care, kinderafdeling, diëtetiek, gynaecologie, ambulancezorg, dermatologie en diverse ondersteunende afdelingen. Ook is er een interactieve tentoonstelling over orgaan- en weefseldonatie en er zijn lezingen over ouderenzorg. Artsen en medewerkers van het ziekenhuis laten zien hoe de ziekenhuiszorg er op de afdeling uitziet. Uiteraard is er volop gelegenheid om zelf mee te doen en zelftests te doen. Bijvoorbeeld de handhygiënetest, huidanalyse, proeverij van Meals on Wheels, een gipsafdruk maken in de gipskamer en een voetscreening bij de afdeling Revalidatie. Kinderen kunnen op de route allerlei opdrachten doen. Bijvoorbeeld leren hoe je een infuus prikt of een spuit gebruikt, hun organen benoemen, een ‘baby’ verzorgen en een schouderoperatie op de laptop doen.

Wie meer wil weten over werken en leren bij Treant Zorggroep is ook meer dan welkom tijdens de open dag. Ook zijn de afdelingen Kwaliteit en Veiligheid, Infectiepreventie, Technische Dienst en de wijkverpleegkundigen vertegenwoordigd. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Parkeren op het parkeerterrein bij het Scheper is deze dag gratis. Tevens kan men parkeren bij De Muzeval en GGZ Drenthe.
Adres: Boermarkeweg 60, Emmen

Drie woonwijkcentra van Treant Zorggroep in Emmen doen op 7 november mee met de Open Bedrijvendag Drenthe. In Holdert, Oostermarke en Valkenhof zijn bezoekers welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. Er is een gevarieerd programma met leuke activiteiten en rondleidingen. Uiteraard is er volop informatie over welke diensten en producten Treant Zorggroep biedt vanuit de woonwijkcentra voor ouderen- en verpleegzorg. Zoals huisvesting, dagcentra, restaurantservice, maaltijdservice, thuiszorg, logopedie, ergotherapie en fysiotherapie. Ook is er informatie over hoe omwonenden gebruik kunnen maken van de woonwijkcentra. In Holdert is er een gezondheidsmarkt en men kan vanaf het dakterras de nieuwe dierentuin in aanbouw bekijken.
Adres Holdert: Hondsrugweg 101, Emmen
Adres Valkenhof: Boomvalk 80, Emmen
Adres Oostermarke: Veenkampenweg 110, Emmen

Bij woonwijkcentrum De Paasbergen, aan de rand van het Paasbergenbos, belooft het op 7 november een gezellige dag te worden met onder meer muziek, diverse lekkernijen en een markt met informatie over wonen, welzijn en zorg en over vrijwilligerswerk.
Adres: Paasbergen 1, Odoorn