Treant Zorggroep in beweging tijdens de beweegweken › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep in beweging tijdens de beweegweken

Geplaatst op: 21 mei 2015

Dat bewegen gezond is voor lijf en geest weten we allemaal. Ook voor patiënten en cliënten is het belangrijk om zo lang mogelijk gezond te blijven en sneller te herstellen. Daarom staat Treant Zorggroep van 26 mei tot en met 12 juni in het teken van de beweegweken.

Drie ziekenhuislocaties en vijf locaties voor ouderenzorg wisselen elkaar de komende drie weken af met allerlei beweegactiviteiten voor medewerkers, patiënten en cliënten. Op dinsdag 26 mei is de aftrap met het symposium ‘ouderen en professionals in beweging’. Een van de gastsprekers is professor Erik Scherder. Hij geniet landelijke bekendheid, onder andere door zijn optredens in De Wereld Draait Door. Ook geeft drs. Nico Knibbe, bewegingswetenschapper, een voordracht over zorgen met de handen op je rug. Vanuit Treant Zorggroep zijn er verschillende presentaties over bewegingsgerichte zorg. Naast de gastsprekers presenteren enkele leveranciers hun producten die bewegen positief stimuleren.

Uit bed
Zodra mensen in het ziekenhuis komen gaan ze in bed liggen. Dat is een gewoonte waar Treant Zorggroep een eind aan wil maken door mensen zoveel mogelijk te stimuleren om uit bed te gaan en in beweging te komen als dat mogelijk is. Onderzoek wijst uit dat dat beter is voor het herstel.

Activiteiten
Vanaf het symposium op 26 mei tot en met 12 juni zijn op alle locaties van Treant Zorggroep beweegactiviteiten voor patiënten en cliënten, bezoekers en medewerkers. Na de eerste en tweede week geven de locaties letterlijk de fakkel van de beweegweek aan elkaar over. Dit symboliseert het einde van de beweegweek bij de ene locatie, terwijl het voor de andere locatie de start vormt van de beweegweek op hun locatie.

Programma van de beweegweken

26 mei: Symposium Weidesteyn Hoogeveen – Aftrap beweegweek
27- 29 mei: Activiteiten care regio Hoogeveen en Bethesda
29 mei: Overdracht fakkel (van Hoogeveen naar Emmen)
1-5 juni Activiteiten Scheper, De Horst en Holdert (e.a. locaties)
5 juni: Overdracht fakkel (van Emmen naar Stadskanaal)
8-12 juni: Activiteiten Refaja
12 juni: Afsluiting beweegweek