Treant Zorggroep en zorgverzekeraar Menzis sluiten contract 2016 › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep en zorgverzekeraar Menzis sluiten contract 2016

Geplaatst op: 4 december 2015

Treant Zorggroep en zorgverzekeraar Menzis sloten deze week een contract voor 2016. Dat betekent dat verzekerden van Menzis ook volgend jaar bij de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep terecht kunnen voor medisch specialistische zorg.

“Wij willen onze patiënten ook in 2016 voorzien van kwalitatief goede zorg”, aldus voorzitter van de raad van bestuur van Treant Zorggroep Marcel Kuin. “Zo dichtbij huis als mogelijk. Voldoende financiering is daarvoor erg belangrijk, want het bieden van goede en toegankelijke zorg kost geld. We zijn daarom blij dat we met Menzis tot goede afspraken zijn gekomen. Alle Menzis-verzekerden woonachtig in ons verzorgingsgebied zijn volgend jaar verzekerd van zorg.”

Ruben Wenselaar, bestuursvoorzitter Menzis, is blij met het contract. Veel van onze klanten wonen in deze regio. We vinden het belangrijk dat ze ook naar dit ziekenhuis kunnen en zo de kwalitatief goede zorg kunnen ontvangen. Nu hebben we afspraken met alle ziekenhuizen in de regio Groningen.

Menzis en Treant Zorggroep voelen zich samen verantwoordelijk voor de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van medisch specialistische zorg. Voor 2016, maar ook in de jaren daarna. Beide partijen zijn daarom met elkaar in gesprek over meerjarenafspraken.

Menzis is niet de eerste partij waarmee Treant Zorggroep overeenstemming heeft bereikt. Met DSW en ASR zijn al afspraken gemaakt. De onderhandelingen met andere partijen, zoals Achmea en VGZ verlopen vooralsnog moeizaam.

De zorgverzekeraars waarmee Treant voor 2016 een contract heeft afgesloten zijn:

  • DSW
  • ASR
  • Menzis

De zorgverzekeraars waarmee Treant nog geen contract heeft afgesloten zijn:

  • Achmea
  • VGZ
  • CZ