Treant Zorggroep en Zilveren Kruis sluiten contract 2016 › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep en Zilveren Kruis sluiten contract 2016

Geplaatst op: 15 december 2015

Treant Zorggroep en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben een contract voor 2016 gesloten. Na stevige onderhandelingen hebben beide partijen in het belang van de patiënten en cliënten in de regio een overeenkomst bereikt. Tevens is de afspraak gemaakt om komende jaren te investeren in een gezamenlijke aanpak om de zorg in de regio beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden.

‘We zijn blij dat we er uiteindelijk uit zijn gekomen, vooral omdat patiënten en cliënten in de regio hiermee verzekerd zijn van ziekenhuiszorg.’, aldus voorzitter van de raad van bestuur van Treant Zorggroep Marcel Kuin. ‘Treant en Zilveren Kruis hebben elkaar nodig in de doorontwikkeling van toekomstbestendige zorg in de regio. Daar hebben we een gedeelde verantwoordelijkheid in.’

Olivier Gerrits, directeur zorginkoop van Zilveren Kruis: “Een contract maakt het voor onze verzekerden duidelijk. Daarnaast zijn afspraken gemaakt om samen met externe stakeholders te werken aan een toekomstbestendig plan voor de zorg in de regio.”

Treant Zorggroep heeft geen contract met Zilveren Kruis voor de budgetpolis. Verzekerden die vragen hebben over waar zij terecht kunnen voor ziekenhuiszorg kunnen hiervoor in overleg met de verzekeraar.

Treant Zorggroep heeft naast Zilveren Kruis ook contracten met Menzis, VGZ, CZ, DSW en ASR. Dat biedt zekerheid voor de verzekerden van deze partijen.