Treant Zorggroep en Interflow tekenen bouwcontract OK-complex Refaja › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep en Interflow tekenen bouwcontract OK-complex Refaja

Geplaatst op: 11 december 2015

Vandaag hebben Guus Bruins, namens Treant Zorggroep en Cor Boonacker, directeur van Interflow het contract getekend voor de bouw van het Operatiekamercomplex op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal.

Het nieuwe OK-complex komt achter het bestaande gebouw. De opdracht omvat vier multifunctionele OK’s, met daaronder technische- en kantoorruimten. Met de bouw van het complex gaat een al lang bestaande wens van het Refaja in vervulling. Een nieuw, modern en flexibel operatiekamercomplex dat voldoet aan de modernste eisen. Er is gekozen voor het Flex-OK concept vanwege de toekomstbestendigheid, de comfortabele werkomgeving door goede luchtbeheersing en de zekerheid van optimale patiëntveiligheid.

Het OK-complex wordt gerealiseerd door Interflow in samenwerking met BAM Bouw en Techniek en Vitaal ZorgVast. Het ontwerp is in nauwe samenwerking door deze combinatie uitgewerkt.
Door de keuze voor een modulaire bouwsysteem is het mogelijk het nieuwe OK-complex in slechts 7 maanden te realiseren. Het complex wordt compleet ingericht aan Treant opgeleverd. De eerste voorbereidingen voor de bouw worden inmiddels getroffen.