Treant Zorggroep, Drenthe College en Windesheim ondertekenen Leerdocument › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep, Drenthe College en Windesheim ondertekenen Leerdocument

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Onlangs is de samenwerking tussen woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn, onderdeel van Treant Zorggroep, het Drenthe College en Windesheim officieel bevestigd door de ondertekening van het Leerdocument. Dit in aanwezigheid van studenten, werkbegeleiders, docenten, de praktijkopleider en unitmanager.

In het Leerdocument omschrijven de drie partijen de uitgangspunten van de leerafdeling en de voorwaarden voor een goed leerklimaat.

Leerafdeling
De Paasbergen heeft een leerafdeling op unit 2, kleinschalig wonen. Binnen deze unit biedt De Paasbergen psychogeriatrische zorg. Cliënten met dementie wonen hier samen in een veilige en huiselijke omgeving. Op unit 2 lopen ongeveer dertig studenten van diverse zorg- en welzijn opleidingen stage. De combinatie van studenten van diverse opleidingen en leerjaren die stagelopen op unit 2 maakt de leerafdeling uniek binnen Treant Zorggroep.

Aanwezigheid studenten
Volgens Alie Meijer, unitmanager van De Paasbergen, heeft de leerafdeling een enorme meerwaarde voor zowel de studenten, de bewoners als de medewerkers van De Paasbergen: ‘De aanwezigheid van studenten in De Paasbergen zorgt ervoor dat er meer tijd, ruimte en aandacht is voor de bewoners. Dit geldt bijvoorbeeld voor persoonlijke aandacht, maar ook voor huishoudelijke activiteiten, zoals gezamenlijk aardappelen schillen, koken, bewegen of er samen op uit.’