Treant Zorggroep breidt hartzorg uit › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep breidt hartzorg uit

Geplaatst op: 17 februari 2015

Patiënten van Treant Zorggroep die een MRI-onderzoek van het hart nodig hebben, hoeven daarvoor niet langer te reizen naar Meppel, Zwolle, Enschede of Groningen. Sinds deze maand kunnen zij daarvoor dichtbij huis terecht, in ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen.

Tijdens een MRI (magnetic resonance imaging)-onderzoek van het hart worden, met behulp van een sterk magnetisch veld, het hart en de bloedvaten zichtbaar gemaakt. Met dit onderzoek is het mogelijk de toestand en de werking van het hart en de bloedvaten te bekijken. Het hart kan vanuit iedere gewenste richting worden bekeken. De cardioloog kan zo een goed beeld krijgen van de hartfunctie en eventuele aandoeningen. Er worden geen röntgenstralen gebruikt. Het onderzoek is pijnloos, veilig en levert vaak meer informatie op dan een röntgenfoto of een echo.

Een MRI van het hart duurt ongeveer drie kwartier tot een uur, afhankelijk van hoe uitgebreid het onderzoek is. Via een microfoon en luidsprekers staat de laborant die de scan maakt continu in contact met de patiënt. Na de scan worden de beelden beoordeeld door zowel een cardioloog als een radioloog. “Door de beelden samen te beoordelen, komen we tot een completere en goed afgewogen conclusie”, aldus cardioloog Robert Schuurman. De cardiologen van Treant Zorggroep verwachten in Hoogeveen op jaarbasis ruim 400 MRI’s van het hart te maken. Uiteraard kunnen ook patiënten van de ziekenhuislocaties Refaja en Scheper in Bethesda terecht.

Samenwerking
“Een MRI-onderzoek van het hart is echt teamwerk”, vertelt radioloog Margot Willemse. “Mede door een unieke samenwerking tussen radiologen, cardiologen en laboranten van de drie ziekenhuislocaties is het aanbieden van deze diagnostiek mogelijk geworden.” De concentratie van deze vorm van hartzorg in Bethesda past uitstekend in het streven van Treant Zorggroep om op alle drie de ziekenhuislocaties kwalitatief hoogwaardige ziekenhuiszorg te bieden. Laagdrempelig en dicht bij de patiënt.

Video
Zie ook het bericht met video op RTV Drenthe Hart-MRI maakt van ziekenhuis Bethesda hartzorgcentrum.