Treant Zorggroep blijft op zoek naar oplossingen kindergeneeskunde/verloskunde Emmen › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep blijft op zoek naar oplossingen kindergeneeskunde/verloskunde Emmen

Geplaatst op: 11 januari 2018

Op 13 december heeft de raad van bestuur van Treant Zorggroep bekend gemaakt dat de klinische afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde in Emmen tijdelijk sluiten per 18 december 2017. Wegens een tekort aan kinderartsen kon op deze locatie geen veilige en kwalitatief goede zorg meer geboden worden. De zorg is vanaf 18 december overgenomen door ziekenhuislocaties Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). In enkele gevallen zijn andere ziekenhuizen in onze regio ingeschakeld.

In de afgelopen weken is Treant intensief blijven zoeken naar nieuwe kinderartsen. Dat heeft geresulteerd in één nieuwe kinderarts, die begin april start. Met een andere sollicitant vinden nog gesprekken plaats. Deze uitbreiding is nog niet voldoende om de afdelingen Kindergeneeskunde en Verloskunde in Emmen op korte termijn weer te openen. In de komende tijd blijft Treant zoeken naar nieuwe kinderartsen. Terugkijkend op de inspanningen in het afgelopen jaar, blijft het moeilijk nieuwe kinderartsen aan te trekken. Daarom worden de komende periode ook alternatieve scenario’s verkend.

Tijdens de tijdelijke sluiting van de afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde wordt een deel van de zorg nog verleend in Emmen:

  • Spreekuren voor zwangere vrouwen uit de regio Emmen met gynaecologen en verloskundigen;
  • Afspraken met de verloskundigen van de geïntegreerde verloskundepraktijk EVE;
  • De polikliniek Kindergeneeskunde in Emmen is met beperkte capaciteit geopend;
  • De dagbehandeling voor kinderen is open.

Gerelateerde locaties

Gerelateerde specialismen