Treant Zorggroep blij met nieuwe laptops van Michael-Wings › Treant Zorggroep

Treant Zorggroep blij met nieuwe laptops van Michael-Wings

Geplaatst op: 9 oktober 2015

Vanmiddag, vrijdag 9 oktober, heeft FC Groningen-directeur Hans Nijland op feestelijke wijze het 26e en 27e Michael-Wings systeem in gebruik genomen in ziekenhuislocaties Refaja in Stadskanaal en Scheper in Emmen, beide locaties van Treant Zorggroep. Dit deed hij samen met de 7-jarige Carlijn Tobben uit Musselkanaal die regelmatig voor behandeling in Refaja moet zijn.

Met de laptops van de Stichting Michael-Wings kunnen kinderen die zijn opgenomen in ziekenhuislocaties Refaja en het Scheper makkelijk contact onderhouden met ouders, school, vrienden en familie. Voorafgaand aan de overhandiging vrijdag namen de klasgenoten van Carlijn uit groep 4 van de Sint Antoniusschool in Musselkanaal een kijkje op de kinderafdeling in Refaja en konden ze meedoen aan diverse activiteiten. Als afsluiting werden er ballonnen opgelaten.

Stichting Michael-Wings heeft tot doel zoveel mogelijk kinderen en jongeren die in zorginstellingen zijn opgenomen, van laptops met gratis gebruik van internet te voorzien. De kinderafdelingen van Treant Zorggroep in Stadskanaal en Emmen zijn de 26e en 27e zorginstelling die door de stichting van laptops met internet worden voorzien. Het 26e en 27e Michael-Wings systeem bestaat uit elf laptops, medisch hygiënische toetsenborden en een internetverbinding.

Stichting Michael-Wings is een initiatief van Michael Kenniphaas. Michael leed aan leukemie en werd in het VuMC behandeld. In het ziekenhuis kon hij niet via zijn eigen laptop internetten of chatten. Zo miste hij het contact met familie, vrienden en klasgenoten. Hij nam zich voor om in het VuMC een systeem op te zetten om internetten en chatten voor patiënten mogelijk te maken. Helaas overleed hij in 2005 op 18-jarige leeftijd, voordat hij zijn voornemen waar kon maken. Na het overlijden van Michael hebben zijn ouders, vrienden en vrijwilligers zijn wens alsnog in vervulling laten gaan en de Stichting Michael-Wings opgericht.