Treant werkt samen om ouderen langer thuis te kunnen laten wonen › Treant Zorggroep

Treant werkt samen om ouderen langer thuis te kunnen laten wonen

Geplaatst op: 20 december 2017

Voldoende ondersteuning voor kwetsbare ouderen om langer thuis te kunnen blijven wonen is het doel van de samenwerking die de naam ‘Eerstelijns verblijf (ELV)' draagt. Zes zorgorganisaties in de regio Coevorden en omstreken tekenden gisteren de vergaande samenwerking. In de regio’s Emmen en Hoogeveen tekende Treant Care deze samenwerking al eerder met als doel de zorg voor ouderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen verder te verbeteren. 

'We worden allemaal ouder en kunnen gelukkig steeds langer thuis blijven wonen. Het betekent wel dat er meer behoefte is aan eerstelijnsverblijf: plekken waar kwetsbare ouderen bijvoorbeeld na ziekenhuisopname of een val tijdelijk kunnen herstellen', aldus Erik de Jong, manager Treant Care. 'Door de juiste zorg op de juiste plek te organiseren verhogen we herstelkansen voor ouderen. Zij kunnen zo snel mogelijk weer naar huis om hun eigen leven te kunnen blijven leven. Deze samenwerking helpt daarbij. Als een van de weinige zorginstellingen hebben we zowel ziekenhuislocaties als instellingen voor eerstelijns verblijf.'

Passende zorg

Het aanbod van tijdelijke herstelplekken is per regio samengebracht onder één coördinatiepunt. Verwijzers uit de eerstelijn, zoals huisartsen en medisch specialisten kunnen nu simpel en snel zien waar ouderen de juiste, tijdelijke zorg kunnen krijgen. Door deze samenwerking kunnen ouderen (nog) sneller terecht voor herstelzorg bij een zorginstelling naar voorkeur.

Regio Coevorden e.o.
Saxenburgh Groep
Medrie
De Baalderborg Groep
Zorggroep Tangenborgh
De ZorgZaak
Treant Zorggroep

Regio Emmen
Zorggroep Tangenborgh
Centrale Huisartsendienst Drenthe, huisartsenspoedpost Emmen
Zuid Oost Drentse Huisartsen Coöperatie (ZODHC)
Treant Zorggroep

Regio Hoogeveen
De Westerkim
De NNCZ
Herstelhotel Hoogeveen
Hagro Hoogeveen
Treant Zorggroep

Lees hier welke organisaties per regio deelnemen aan de samenwerking