Treant verwelkomt revalidatiearts Jelmer Scheper › Treant Zorggroep

Treant verwelkomt revalidatiearts Jelmer Scheper

Geplaatst op: 18 april 2019

Onlangs is revalidatiearts Jelmer Scheper (36) gestart bij de vakgroep Revalidatiegeneeskunde van Treant Zorggroep. Patiënten met een beperking of (chronische) ziekte kunnen bij Scheper terecht voor herstel en ondersteuning om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Scheper werkt op ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen.

In 2002 startte Scheper met zijn studie bewegingswetenschappen: een studie waar de bewegende mens centraal staat. ‘De medische kant van deze brede opleiding vond ik interessant. Dit smaakte naar meer’, vertelt Scheper. In 2006 begon Scheper als afgestudeerd bewegingswetenschapper met zijn studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In 2012 ging hij bij Treant Zorggroep aan de slag als basisarts chirurgie: ‘Binnen de chirurgie heb je relatief vluchtig contact met patiënten. Ik zag patiënten vaak maar een enkele keer en kreeg weinig tot niets mee van het herstel op de lange termijn.’ Dit vond Scheper jammer en daarom besloot hij zich verder te gaan verdiepen in de revalidatiegeneeskunde. In 2015 startte Scheper met de opleiding tot revalidatiearts in het Universitair Medisch Centrum Groningen. ‘Als revalidatiearts heb je langdurig en intensief contact met patiënten. Ondanks de beperkingen van patiënten kan ik hen helpen om in het dagelijks leven zo optimaal mogelijk te functioneren. Iets mooiers is er niet!’.

Blijven als revalidatiearts

Scheper liep stage op de revalidatieafdeling van Treant. ‘Het voelde prettig om weer terug te zijn bij Treant. Ik kende het ziekenhuis en haar systemen al en had goed contact met collega’s. Ik wilde graag in dit ziekenhuis blijven werken.' De kans om te blijven als revalidatiearts greep Scheper dan ook met beide handen aan. Zijn aandachtsgebieden zijn handrevalidatie, traumarevalidatie, amputatie & prothesiologie en revalidatie bij een dwarslaesie.

Verdere uitbreiding

De vakgroep revalidatiegeneeskunde is met de komst van Scheper nog niet op volle sterkte, omdat een collega-revalidatiearts met pensioen gaat. Naar verwachting is de vakgroep in de zomer van 2019 compleet door de komst van nog een nieuwe revalidatiearts.

Gerelateerde specialismen

Gerelateerd