Treant verwelkomt revalidatiearts Ellen Borghuis › Treant Zorggroep

Treant verwelkomt revalidatiearts Ellen Borghuis

Geplaatst op: 6 juni 2018

Revalidatiearts Ellen Borghuis (31) komt de vakgroep Revalidatiegeneeskunde van Treant Zorggroep verder versterken. Patiënten en kinderen met een beperking of (chronische) ziekte kunnen bij Borghuis terecht voor herstel en ondersteuning om zich zo veel mogelijk zelf te kunnen redden. Bij Treant wordt Borghuis ingezet als (Kinder- en Jeugd)revalidatiearts op ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen.

In 2005 startte Borghuis met haar studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar opleiding kwam zij als coassistent in aanraking met revalidatiegeneeskunde. Na een aantal jaren als arts-assistent gewerkt te hebben op de afdeling kindergeneeskunde bij Isala Klinieken in Zwolle, besloot Borghuis zich verder te gaan verdiepen in de revalidatiegeneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen. ‘In de revalidatiegeneeskunde werk ik in een team met verschillende behandelaars. Samen kijken we niet alleen naar de aandoening zelf, maar ook naar de gevolgen ervan. Zo proberen we het dagelijks functioneren van patiënten zo goed mogelijk te herstellen. Dit behandelproces spreekt mij erg aan.’ In 2018 rondde Borghuis haar opleiding tot revalidatiearts af in Groningen. Haar aandachtsgebied is Kinder- en Jeugdrevalidatie.

Verdere uitbreiding
De vakgroep revalidatiegeneeskunde is na de komst van Borghuis nog niet op volle sterkte. Treant blijft zoeken naar revalidatieartsen om de vakgroep compleet te maken.