Treant onderzoekt patiënten op MRSA › Treant Zorggroep

Treant onderzoekt patiënten op MRSA

Geplaatst op: 21 augustus 2017

Bij twee patiënten van Treant is afgelopen weekend een MRSA-bacterie gevonden. Beide patiënten zijn opgenomen op een verpleegafdeling van ziekenhuislocatie Scheper. Hoewel het dragen van deze bacterie niet gevaarlijk is, willen we voorkomen dat de bacterie zich verder verspreidt. Daarom worden medewerkers en patiënten die mogelijk contact hebben gehad met deze patiënten gecontroleerd op MRSA. 

Een aantal van deze patiënten is intussen naar andere zorginstellingen gegaan zoals verpleeg- en verzorgingshuizen of andere ziekenhuizen. Deze instellingen zijn geïnformeerd, zodat zij ook voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.

De aangetroffen bacterie is de veelvoorkomende MRSA-bacterie. Deze bacterie is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Die kunnen de bacterie bij zich hebben zonder daar last van te hebben. Een infectie die door de bacterie veroorzaakt wordt is moeilijker te behandelen omdat deze ongevoelig is voor de meest gebruikelijke antibiotica. Daarom wordt in Nederland de aanwezigheid van MRSA in ziekenhuizen actief bestreden.

Gerelateerde locaties