Treant-locaties klaar voor kerst dankzij leerlingen Alfa-college › Treant Zorggroep

Treant-locaties klaar voor kerst dankzij leerlingen Alfa-college

Geplaatst op: 14 december 2016

Jong en oud zijn druk in de weer geweest om Bilderdijk en Weidesteyn in Hoogeveen in kerstsfeer te brengen. Speciaal voor de gelegenheid kwamen zo’n 75 eerstejaars leerlingen van de Welzijnsopleiding van het Alfa-college naar het Hoogeveense woonwijkcentrum en het centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg. Samen met de bewoners en de activiteitenbegeleiders versierden ze de bomen, werden gangen en huiskamers aangekleed en sidetables bij de liften ingericht.

Ook kregen de leerlingen uitleg over de zorg in Weidesteyn en Bilderdijk, de cliënten en de afdelingen. Praktische onderwerpen kwamen tevens aan bod. Bijvoorbeeld over hoe je communiceert met iemand die niet kan praten. Of hoe je je voortbeweegt in een rolstoel. De komst van de leerlingen werd door de bewoners bijzonder gewaardeerd. Over en weer werd een praatje gemaakt en er waren tips over het versieren van de bomen en de ruimten. Leerlingen van een andere eerstejaars klas van de opleiding SAW van het Alfa-college gaan deze week samen met bewoners van Weidesteyn kerstbakjes maken.

Samenwerking
Het Alfa-college en Weidesteyn werken nauw met elkaar samen. Zo volgen leerlingen van de opleiding SAW onder meer hun maatschappelijke stage in Weidesteyn. Voor beide partijen is de samenwerking waardevol: voor de leerlingen is het een mooie manier om kennis te maken met de doelgroep en de bewoners genieten van de gezelligheid.