Kinder- en jeugdrevalidatie Treant-locatie ontvangt interactieve spelcomputer › Treant Zorggroep

Kinder- en jeugdrevalidatie Treant-locatie ontvangt interactieve spelcomputer

Geplaatst op: 29 november 2016

De afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep, heeft een interactieve spelcomputer voor in de wachtkamer aangeschaft. Dit werd mogelijk dankzij giften van de Christian Pol Foundation én Tafelronde 125 Zuid Oost Drenthe. Op de computer kunnen kinderen spelletjes en educatieve activiteiten doen. Zo wordt het wachten op een afspraak met de dokter en therapeuten voor de kinderen leuker en aangenamer. Ook kan de spelcomputer gebruikt worden tijdens de behandeling op de afdeling.

‘We zijn heel blij met deze gulle giften’, aldus Marjan Zijlstra, ergotherapeut bij Treant Zorggroep. ‘Kinderen komen tegenwoordig steeds jonger in aanraking met touchscreens, zoals tablets en smartphones. Hierdoor weten ze al vroeg hoe ze hiermee om kunnen gaan. De spelcomputer sluit hier goed op aan. Zo wordt het wachten niet alleen leuker, maar het helpt ook nog eens bij de ontwikkeling van hun vaardigheden, zoals tekenen, lezen en schrijven.’

Over de giftgevers
Nadat hun zoon Christian Pol overleed, besloten zijn ouders het verlies om te zetten in positieve energie. De foundation is een stichting die zieke kinderen bijstaat, hun ouders financieel ondersteunt en laatste wensen laat uitkomen. Ook instellingen waar kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking verblijven, zoals ziekenhuizen, kunnen rekenen op steun van de stichting.

De Tafelronde 125 Zuidoost Drenthe is een serviceclub bestaande uit jonge mannen die zich naast persoonlijke ontplooiing ook richt op het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap.