Treant-locatie Holdert zet de toon en scoort op toegankelijkheid › Treant Zorggroep

Treant-locatie Holdert zet de toon en scoort op toegankelijkheid

Geplaatst op: 27 juli 2017

Ingangen met lage drempels, markering op glazen deuren en invalideparkeerplaatsen mét bewegwijzering. Voor onze (wijk)bewoners, bezoekers en mensen met een lichamelijke beperking is het noodzakelijk om onze locaties goed te kunnen bereiken. Woonwijkcentrum Holdert in Emmen scoort op toegankelijkheid en krijgt er een heus keurmerk voor. Als eerste locatie voor wonen en zorg in Nederland.

‘Voor onze bewoners en bezoekers zijn sommige ruimtes soms minder goed toegankelijk. Kleine aanpassingen kunnen dat soms al verhelpen’, aldus Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter van Treant Zorggroep. ‘Het keurmerk dat Holdert heeft gekregen laat zien dat onze bewoners daar prettig en veilig wonen en dat de locatie toegankelijk is voor iedereen. Bovendien is het een verdiend compliment aan alle Treant-medewerkers die daar elke dag weer goede zorg verlenen aan onze bewoners.’

Keuring
Holdert is door Ongehinderd, een maatschappelijke instelling die zich inzet voor een toegankelijker Nederland, gekeurd op de toegankelijkheid voor slechtzienden, mensen met gehoorproblemen en lichamelijke beperkingen.

‘Voor het verkrijgen van het keurmerk hebben we een aantal kleine verbeterpunten doorgevoerd. Hierbij ging het om het toevoegen van markering op glazen wanden en deuren, het verlagen van drempels bij ingangen en het verbeteren van de invalidenparkeerplaats’, vertelt André Belt van Holdert. De verbeterpunten worden gewaardeerd door bewoners. ‘Het is prachtig om te zien dat bewoners zich zonder veel hulp kunnen verplaatsen, zonder over te hoge drempels te hoeven stappen’, aldus Belt. Holdert is ook toegankelijk voor mensen met een assistentiehond.

Inzicht toegankelijkheid
Mensen met een beperking krijgen altijd en overal inzicht in de toegankelijkheid van publieke locaties via de website en applicatie (app) van Ongehinderd, te vinden via www.treant.nl/holdert en www.ongehinderd.nl.

Gerelateerde locaties