Treant-locaties krijgen BrainTrainerPlus Light dankzij wedstrijd › Treant Zorggroep

Treant-locaties krijgen BrainTrainerPlus Light dankzij wedstrijd

Geplaatst op: 3 april 2017

Door deelname aan een wedstrijd hebben twee medewerkers van Treant Zorggroep een BrainTrainerPlus Light gewonnen. Winnaressen Ellen Scheerhoorn en Janet Klunder mochten de prijs van BrainTrainerPlus schenken aan een zorginstelling naar keuze. Ze bedachten zich geen moment en schonken de prijs aan Bilderdijk en Weidesteyn, centra voor wonen en zorg van Treant Zorggroep in Hoogeveen.

Ellen Scheerhoorn, activiteitenbegeleider in Bilderdijk, kende de BrainTrainerPlus al: ‘We hebben er eentje in Bilderdijk en daar maken alle afdelingen gebruik van. We doen er zelfs de bingo mee. Toen we vorig jaar het pakketje over de prijsvraag met de post binnenkregen, zei ik meteen: “Ik wil winnen!”. Bij Bilderdijk is er echt veel belangstelling voor. Daarom leek het me prettig er een tweede versie bij te hebben.’ Vandaag nam Ellen voor locatie Bilderdijk de prijs in ontvangst. Met de BrainTrainerPlus Light kunnen de bewoners alleen of samen met familie spelletjes spelen. Ze trainen daarbij het geheugen. Ook zorgt de BrainTrainerPlus voor een betere interactie tussen de bewoner en zijn of haar omgeving. Op 21 april ontvangt huiskamerassistent Janet Klunder voor locatie Weidesteyn de prijs.

Hulpmiddel
De BrainTrainerPlus is een systeem dat het denkvermogen stimuleert en het geheugen traint. Het is voor iedereen die houdt van een spelletje of een quiz. Daarnaast is het een handig hulpmiddel voor mensen met (beginnende) dementie. Ook zorgt het voor structuur tijdens de dagbesteding. De bewoner kiest een spel uit de ruim dertig spellen. Deze spellen stimuleren het korte- en langetermijngeheugen, de rekenvaardigheid, het ruimtelijk inzicht, de hand-oogcoördinatie en het reactievermogen. Via een touchscreen kiest de bewoner een spel en kan zelf een moeilijkheidsniveau kiezen.