Treant houdt facebookspreekuren over darmkanker › Treant Zorggroep

Treant houdt facebookspreekuren over darmkanker

Geplaatst op: 23 februari 2017

In het kader van de internationale darmkankermaand in maart houdt Treant Zorggroep digitale spreekuren via haar Facebookpagina. Op 3 en 17 maart van 13.30 – 15.30 uur en op 7 en 21 maart van 9.30 – 11.30 uur houdt een gespecialiseerd verpleegkundige oncologie spreekuur. Iedereen die vragen heeft over darmkanker, de onderzoeken en behandeling daarvan (zoals een darmoperatie of chemotherapie) of die bijvoorbeeld ongerust is naar aanleiding van buik- of ontlastingsklachten kan hier terecht.

De vragen kunnen zowel openbaar als via een PM (in privé-modus) worden gesteld. De vragensteller krijgt nog tijdens het spreekuur antwoord. De facebookpagina van Treant Zorggroep is te bereiken via: https://www.facebook.com/treantzorg/.

Met het facebookspreekuur wil Treant Zorggroep het bewustzijn van en de kennis over darmkanker vergroten en aandacht vragen voor preventie, ziekte, behandeling en zorg. In maart organiseert Treant de volgende activiteiten rondom darmkanker: een expositie van de opblaasbare darm van de MDL stichting, facebook-spreekuren, een kennissessie voor thuiszorgmedewerkers, open huis van de scopiekamer en de stomaverpleegkundige en een publiekslezing.

Jaarlijks krijgen ongeveer 15.000 patiënten en hun naasten te maken met darmkanker. Ruim 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte; darmkanker staat daarmee op de tweede plaats van kankersoorten waaraan mensen in Nederland overlijden. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen.