Treant geeft update van dialoog › Treant Zorggroep

Treant geeft update van dialoog

Geplaatst op: 23 juni 2017

De afgelopen maanden is Treant Zorggroep in gesprek geweest met haar omgeving over het behoud van goede, bereikbare en betaalbare zorg in de regio. Na meer dan 25 bijeenkomsten met onder meer inwoners, gemeenten, zorgverzekeraars, huisartsen, verloskundigen en patiëntenorganisaties is het tijd voor een update. Deze wordt gegeven op donderdag 13 juli in de Ruyghe Venne in Westerbork.

‘De afgelopen maanden zijn waardevol geweest voor ons. Wij zijn er voor de mensen in deze regio en niet andersom’, aldus Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter van Treant. ‘Daarom moeten wij constant een goed beeld hebben waar mensen behoefte aan hebben en wat ze van ons verwachten. De afgelopen maanden hebben we een goed beeld kunnen krijgen wat er leeft in onze omgeving. Het is tijd dat beeld met alle betrokkenen te delen. De dialoog met onze omgeving blijven we de komende jaren voeren.’

De opbrengst uit de dialoog wordt de komende maanden gebruikt bij het maken van toekomstplannen en keuzes over welke zorg waar het best geleverd kan worden. Samen met de zorgverzekeraars werkt Treant die plannen deze zomer verder uit. Een visie op zorg in Drenthe en Groningen maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.

De verzekeraars zijn dan ook aanwezig tijdens de update van de dialoog op donderdag 13 juli. Deelnemers aan de verschillende dialoogbijeenkomsten ontvangen automatisch een uitnodiging. Andere belangstellenden kunnen zich opgeven via treant.nl/aanmeldenupdate.