Treant doet mee aan campagne ‘Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je.’ › Treant Zorggroep

Treant doet mee aan campagne ‘Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je.’

Werken in de ouderenzorg is prachtig werk. De aandacht die jij later wilt, kun je nu al geven aan mensen. Toch kampen veel zorgorganisaties in de ouderenzorg met openstaande vacatures, vooral op het gebied van verzorgenden en verpleegkundigen. Met de campagne ‘Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je.’ zetten maar liefst vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland hun schouders onder het verbeteren van het imago van het werken in de ouderenzorg. Om ook echt te kunnen ervaren hoe het is om te werken in de ouderenzorg roept de campagne ook potentiële werknemers op om te komen kijken. Treant is een van de deelnemende organisaties aan de campagne.

De campagne, die vooral online actief zal worden, richt zich op het vertellen van verhalen over het werken in de ouderenzorg, het aanbieden van meeloopdagen en werk-leertrajecten. Daarnaast worden de beschikbare vacatures in de sector getoond. De campagne richt zich voornamelijk op schoolverlaters, zij-instromers en werkenden in de zorg.

Met de campagne willen de deelnemers het beeld over de ouderenzorg verbeteren en ervoor zorgen dat het aantal sollicitaties (en daarmee het aantal nieuwe werknemers) toeneemt. Het is de bedoeling dat de campagne meerdere jaren wordt ingezet. De deelnemende organisaties zijn: Thuiszorg het Friese Land, Meriant, de Hoven, Zonnehuis Groep, Patyna, Tangenborgh Groep, Kwadrant Groep, Noorderbreedte, Treant, Zorggroep Meander, Zorggroep Drenthe, Oosterlengte, Icare, Zorggroep Drenthe, Burg. Julstingatehuis.

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.ouderenzorgzitinje.nl. Of op www.facebook.com/ouderenzorgzitinje.