Treant benoemt directeuren woonwijk- en expertisecentra › Treant Zorggroep

Treant benoemt directeuren woonwijk- en expertisecentra

Geplaatst op: 21 december 2018

De raad van bestuur van Treant Zorggroep heeft Kees Veling en Theo Hiemstra per 1 januari 2019 benoemd tot directeuren van de woonwijk- en expertisecentra van de zorggroep (Treant Care). De tweehoofdige directie komt voort uit de strategische keus van Treant voor een toekomst met focus op twee pijlers: wonen en behandeling en begeleiding. In samenwerking met de drie ziekenhuislocaties van Treant is specialistische zorg voor ouderen daarmee altijd dichtbij.

De maatschappij en de langdurige zorg veranderen de komende jaren ingrijpend. Mensen worden ouder en blijven langer zelfstandig wonen. Treant ontwikkelde een strategie waarin bewoners en cliënten centraal staan: uitgangspunt is dat zij hun leven blijven leven zoals ze dat gewend zijn. Wonen, behandeling en zorg worden op drie manieren geleverd: in en rondom de 14 woonwijkcentra, in expertisecentra Weidesteyn in Hoogeveen en De Horst in Emmen en in de beschermde woonvorm Veltman in Weiteveen.

Theo Hiemstra (foto links) wordt verantwoordelijk voor Wonen. Een portefeuille die aansluit bij zijn brede ervaring in zowel de ziekenhuis- als ouderenzorg. Kees Veling (foto rechts), verantwoordelijk voor Behandeling en begeleiding, is een bekende van Treant. Want sinds begin 2018 vervulde hij op interim basis de functie van manager Revalidatie, behandeling en begeleiding.

Bestuursvoorzitter Rolf de Folter is blij met de benoeming. ‘We hebben bij Treant alle ingrediënten in huis voor het leveren van de juiste zorg op de juiste plek. Hoe soepeler de overgang van zorg in het ziekenhuis naar zorg thuis of in een zorginstelling, hoe beter het herstel. De nieuwe directeuren hebben de expliciete rol om de verbinding tussen care en cure de komende periode te intensiveren.'