TopZorg borstkanker in Ziekenhuis Bethesda › Treant Zorggroep

TopZorg borstkanker in Ziekenhuis Bethesda

Geplaatst op: 24 oktober 2013

Ziekenhuis Bethesda en het Scheper Ziekenhuis krijgen van zorgverzekeraar Menzis opnieuw het predicaat TopZorg voor de behandeling van borstkanker. Dat betekent dat patiënten van deze ziekenhuizen, beide onderdeel van Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM), kunnen vertrouwen op zeer goede medische kwaliteit en patiëntgerichte zorg. De ziekenhuizen uit Emmen en Hoogeveen zijn de enige ziekenhuizen in Drenthe met het predicaat TopZorg borstkanker. In totaal ging het predicaat, dat geldt tot en met 2014, naar 30 Nederlandse ziekenhuizen.

Wens van patiënt voorop
Bij het toekennen van TopZorg heeft Menzis naast criteria voor medische kwaliteit vooral de wensen en ervaringen van de patiënt als uitgangspunt genomen. De wensen en eisen die patiënten stellen aan de zorg die ze krijgen, staan voorop in het toekennen van het TopZorg predicaat. Daarom is het hebben van het Roze lintje in de Borstkanker Monitor van de Borstkankervereniging een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van het TopZorg predicaat.

TopZorg borstkanker
Borstkanker of het vermoeden ervan heeft veel impact. Een knobbeltje in de borst of een positieve uitslag van de borstkankerscreening kan grote ongerustheid veroorzaken. Het is dan van belang snel duidelijkheid te krijgen: is er sprake van kanker of is het onschuldig? Daarom kan men in de ziekenhuizen in Hoogeveen en Emme binnen een week terecht op de mammapoli. Daarnaast is de psychosociale begeleiding goed geregeld: de behoefte van de patiënt wordt systematisch in kaart gebracht en een psycholoog maakt deel uit van het behandelteam. In eigen huis wordt in voorkomende gevallen directe reconstructie van de borst aangeboden, door een ervaren plastisch chirurg die vast onderdeel uitmaakt van het mammateam.

TopZorg
Het hebben van het TopZorg predicaat laat zien dat het ziekenhuis verder kijkt dan de behandeling en de mens centraal stelt door speciale aandacht te geven aan nazorg, omgeving van de patiënt en het geven van informatie. De ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen bieden naast TopZorg voor de behandeling van borstkanker ook TopZorg als het gaat om de behandeling van onder andere spataderen, slaapapneu en liesbreuk.