Tiroler feest voor vrijwilligers Tonckenshuys › Treant Zorggroep

Tiroler feest voor vrijwilligers Tonckenshuys

Geplaatst op: 18 januari 2013

Lederhosen, Tiroler hoedjes en Heidi-lookalikes. Het kwam allemaal voorbij tijdens de Tiroler avond op 17 januari tijdens het feest voor alle 140 vrijwilligers van woonwijkcentrum Tonckenshuys, onderdeel van Zorgpalet.

De avond begon met een warme maaltijd, uiteraard passend bij het thema met lekkere braadworsten en goed gevulde bierglazen. Na de maaltijd volgde een muzikaal optreden van het theatraal zangduo ‘De Trevira’s’. Hierbij werd volop gedanst en meegezongen. Ook was er tijdens deze avond speciale aandacht voor de jubilerende vrijwilligers.

Guido Slot, hoofd eenheid Tonckenshuys, was bij de avond aanwezig. Hij legt uit waarom de aandacht voor vrijwilligers zo belangrijk is. “We laten hiermee onze waardering zien. Deze mensen zijn gewend te ‘geven’ en nu geven we ze eens wat terug. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Ze bieden net dat beetje extra. Zo begeleiden ze cliënten bijvoorbeeld bij een gezellig uitstapje of creatieve activiteit, of ze maken een praatje op de huiskamer. Dit wordt door onze cliënten en bewoners zeer op prijs gesteld.”

Eerder al werden de vrijwilligers van andere locaties van Zorgpalet in het zonnetje gezet (woonzorgcentrum Olden Kinholt en Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn). Zorgpalet telt in totaal 500 vrijwilligers. Wie geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk binnen Zorgpalet, kan contact opnemen met Jolanda Nijmeijer, via nijmeijer.j@zorgpalet.nl.

Foto: Esther van Putten