Thema-avond cliëntenraad Weidesteyn over geheugenproblemen › Treant Zorggroep

Thema-avond cliëntenraad Weidesteyn over geheugenproblemen

Geplaatst op: 14 oktober 2015

De cliëntenraad van advies- en behandelcentrum Weidesteyn in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep, organiseert op woensdag 28 oktober een thema-avond. Deze avond heeft als thema ‘Wat als het geheugen je in de steek laat’. De avond is voor bewoners, hun familie en andere belangstellenden.

Als het geheugen minder wordt, verandert vaak ook het gedrag. Voor de persoon in kwestie en de mensen in zijn of haar omgeving brengt dit veel zorgen met zich mee. Tijdens de thema-avond wordt er op ontspannen wijze informatie gegeven over geheugenproblemen. Bijvoorbeeld vergeetachtigheid, een depressie of dementie. Veelal ondervinden mantelzorgers problemen bij geheugenproblemen van hun partner of familielid. Ook hier is aandacht voor tijdens de thema-avond: welke ondersteuning heeft men nodig om deze verandering te begrijpen en er mee om te kunnen gaan. Tevens dient de avond ter aanmoediging voor mensen met geheugenproblemen om actief en sociaal bewogen te blijven.

De thema-avond vindt plaats op woensdag 28 oktober van 19.30 tot 21.30 in Weidesteyn aan de Dr. G.H. Amshoffweg 4 in Hoogeveen. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Aanmelden kan tot en met woensdag 21 oktober via clientenraad.zorgpalet@treant.nl.