Symposium orgaan- en weefseldonatie › Treant Zorggroep

Symposium orgaan- en weefseldonatie

Geplaatst op: 30 september 2013

Van 14 tot en met 20 oktober 2013 is het de jaarlijkse Donorweek. Tijdens deze week worden mensen gestimuleerd hun keuze - Donor Ja of Nee - vast te leggen in het Donorregister. Ziekenhuis Bethesda organiseert in dit kader een symposium over orgaan- en weefseldonatie. Iedereen is van harte welkom.

Het symposium start met het verhaal van de heer Loohuis – burgemeester van Hoogeveen én vader van een dochter die een harttransplantatie heeft ondergaan. Daarna vertelt Riemke Quarree over haar levertransplantatie en over de fase daarna. Drs. Noor Holsboer is een donor screeningsarts van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Vanuit haar rol licht zij het onderwerp weefseldonatie toe. Drs. Jean-Pierre Lucassen van het Ministerie van VWS geeft uitleg over het Donorregister.

Informatiestand
Op maandag 14 oktober kunnen bezoekers zich laten informeren over orgaan- en weefseldonatie bij de informatiestand in de centrale hal van Ziekenhuis Bethesda. De donorfunctionaris licht toe waarom het vastleggen van een keuze over wel of geen orgaan- en weefseldonatie zo belangrijk is. Nabestaanden komen op die manier niet voor de - vaak moeilijke - keuze te staan.

Locatie en aanmelden symposium
Locatie: Grote zaal, Ziekenhuis Bethesda, routenummer 64, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen.
Datum en tijden: maandag 14 oktober, aanvang 10.00 uur (zaal open om 9.40 uur). Het programma eindigt omstreeks 12.15 uur. Het volledige programma staat hier. Aanmelden kan via secr.seh.ic@bethesda.nl. Het symposium is vrij toegankelijk.