Succesvolle workshop uiterlijke verzorging bij kanker › Treant Zorggroep

Succesvolle workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Geplaatst op: 21 september 2012

In samenwerking met Stichting Look Good… Feel Better organiseerde het Scheper Ziekenhuis eerder deze week een workshop over uiterlijke verzorging. Deze workshop is bedoeld voor kankerpatiënten. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil het Emmense ziekenhuis de patiënten een steuntje in de rug geven.

Kanker en de behandeling daarvan kunnen het uiterlijk van de patiënt ingrijpend veranderen. Veel mensen die chemotherapie krijgen, verliezen hun haar of hebben last van nagel- of huidproblemen. Deelname aan de workshop Look Good… Feel Better draagt bij het aan het terugwinnen van het zelfvertrouwen.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop kregen de deelnemers, allemaal patiënten van het Scheper Ziekenhuis, adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Onder leiding van schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gingen zij aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Natuurlijk was er ruimte voor het stellen van vragen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

Workshop december
Op 11 december aanstaande tussen 10.00 en 12.00 uur wordt opnieuw een workshop uiterlijke verzorging georganiseerd voor oncologiepatiënten van het Scheper Ziekenhuis. Deelname is gratis. Voor informatie en inschrijving kunnen patiënten contact opnemen met mevrouw A. Binnenmars, verpleegkundig specialist oncologie van het Scheper Ziekenhuis via telefoonnummer (0591) 691 380 of per e-mail via h.j.binnenmars@sze.nl.

De stichting
Stichting Look Good… Feel Better organiseert door het hele land de workshops uiterlijke verzorging. In het Scheper Ziekenhuis vierden de workshops afgelopen week zelfs hun eerste lustrum. Op een positieve en praktische manier geeft de stichting informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker aan patiënten, professionals en publiek. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.