Succesvolle workshop uiterlijke verzorging bij kanker › Treant Zorggroep

Succesvolle workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Geplaatst op: 9 oktober 2012

In samenwerking met Stichting Look Good… Feel Better organiseerde Ziekenhuis Bethesda maandag 8 oktober een succesvolle workshop over uiterlijke verzorging. Deze workshop is bedoeld voor kankerpatiënten. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil het Hoogeveense ziekenhuis de patiënten een steuntje in de rug geven.

Een goed verzorgd uiterlijk draagt bij aan het zelfvertrouwen. Dat geldt voor gezonde mensen, maar juist ook als je er door ziekte of behandeling minder uitziet. Kanker en de behandeling daarvan kunnen het uiterlijk van de patiënt ingrijpend veranderen. Je kunt je haar verliezen of last hebben van een droge, schilferige huid. Deelname aan de workshop Look Good… Feel Better draagt bij het aan het terugwinnen van het zelfvertrouwen.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop kregen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Onder leiding van schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gingen zij aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Natuurlijk was er ruimte voor het stellen van vragen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

Nieuwe workshops
In het nieuwe jaar volgen er weer nieuwe workshops Look Good… Feel Better in Ziekenhuis Bethesda. De data voor deze bijeenkomsten verschijnen binnenkort op www.bethesda.nl. Voor meer informatie en inschrijving kunnen patiënten contact opnemen met Paulien Logtenberg of Gea Ypenga, oncologieverpleegkundigen van Ziekenhuis Bethesda, via telefoonnummer 06 - 13 98 53 89 of per e-mail via oncologieverpleegkundigen@bethesda.nl.

Foto: Jan Poppema