Succesvolle burendag locaties Leveste Care › Treant Zorggroep

Succesvolle burendag locaties Leveste Care

Geplaatst op: 24 september 2013

Op zaterdag 21 september was het Nationale Burendag. Dat was voor een aantal woonzorgcentra van Leveste Care aanleiding om de deuren te openen voor wijkbewoners. Bezoekers konden op de verschillende locaties in Emmen en Odoorn een kijkje nemen en meedoen aan allerlei activiteiten. 

Op deze mooie nazomerse dag maakten de wijkbewoners kennis met de bewoners van Leveste Care én andersom. De activiteiten varieerden van jeu de boules tot cupcakes versieren. Hieronder een overzicht per locatie.

Oostermarke
De dag begon ’s morgens met een brunch met circa 130 buren en een goed bezochte poppenkastvoorstelling. Na de brunch opende wethouder Wilms de nieuwe speeltuin en daarna was er gelegenheid om te spelen in de nieuwe speeltuin, te oefenen in de beweegtuin voor ouderen of met de boswachter door de bossen te wandelen.

Zuidermarke
Eerst werd gezamenlijk een kop koffie gedronken met aansluitend een heerlijk diner. Daarna zijn de bewoners bij de buurt- en huurdersvereniging Bargermeer-Meerveld jeu de boules gaan spelen. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje in Zuidermarke.

Holdert
’s Morgens was er eerst een heerlijke maar ook vooral een gezellige high tea met de buren en ’s middags was er een valpreventiemarkt. Doel is het voorlichten van ouderen en hen op die manier te ondersteunen bij het voorkomen van vallen.

Valkenhof
Op deze leuke dag was er genoeg te doen voor jong en oud. Voor € 0,50 kon iedereen een spellenkaart kopen en daarmee tien spelletjes doen, variërend van cupcakes versieren, sjoelen, blikgooien tot op het springkussen spelen. Het inleveren van de volle kaart leverde een kleine attentie op. 

Holtingerhof
Oude ambachten werden herleefd op de streekmarkt in Holtingerhof. Van spinnen en manden vlechten tot het maken van tassen en knuffels van oude dekens. Ook werden er kniepertjes gebakken en warme wafels en werd oud-Hollands snoep verkocht.