Succesvol symposium prostaatkankerzorg › Treant Zorggroep

Succesvol symposium prostaatkankerzorg

Geplaatst op: 16 november 2018

Donderdag 15 november vond in Westerbork het symposium ‘Prostaatkankerzorg in de regio’ plaats. Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, urologen, physician assistants, oncologie verpleegkundigen en overige geïnteresseerden woonden lezingen bij van diverse urologen, een radiotherapeut, een internist-oncoloog en een uroloog/seksuoloog.

Aan de hand van casuïstiek werd het verwijsproces van huisarts naar specialist toegelicht, waarna de operatiemethode met behulp van de robot, de RALP (Robot Geassisteerde Radicale Prostatectomie) aan bod kwam. Ook werd ingezoomd op de ontwikkelingen binnen de radiotherapie, kregen de aanwezigen scholing over behandelmethodes bij uitgezaaide kanker en werd verteld over het belang van het bespreekbaar maken van veranderingen van seksualiteit na de behandeling van prostaatkanker.

‘We kijken terug op een geslaagde avond’, vertelt Peter Kleingeld, uroloog bij Treant Zorggroep. ‘Een veelvoorkomende ziekte als prostaatkanker verdient deze aandacht. We hopen door een avond als deze, de zorg en afstemming tussen huisarts en specialist te verbeteren. Om zo in gezamenlijkheid de beste zorg voor de prostaatkankerpatiënt te kunnen bieden.’

Treant organiseerde het symposium in samenwerking met Prostaatcentrum Noord-Nederland (PCNN): een samenwerkingsverband tussen het UMCG, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Saxenburgh Groep Hardenberg, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en Treant Zorggroep.

Gerelateerde specialismen

Gerelateerd