Studenten onderzoeken Shuttle RaceRunning test › Treant Zorggroep

Studenten onderzoeken Shuttle RaceRunning test

Geplaatst op: 12 november 2019

Studenten Kinderfysiotherapie Liz en Lyanne uit Breda woonden in oktober een sportles ‘Racerunnen’ bij op de atletiekbaan van de Sperwers in Emmen. Deze les ontwikkelde Treant Zorggroep samen met Gehandicaptensport Emmen voor kinderen met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. Een racerunner is een soort driewielloopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Het hulpmiddel is speciaal ontwikkeld voor kinderen of volwassenen met een lichamelijke beperking die moeite hebben met lopen of die afhankelijk zijn van een rollator of een rolstoel.

 

Shuttle RaceRunningtest

Voor hun afstudeeronderzoek, doen de studenten onderzoek naar de Shuttle RaceRunning test. In het onderzoek wordt gekeken of de test betrouwbaar genoeg is om daadwerkelijk de conditie te meten. Het doel is om meerdere betrouwbare conditietests te hebben die tijdens de trainingen gebruikt kunnen worden om de conditie te meten, gericht te kunnen gaan trainen en het resultaat te meten. Het onderzoek wordt ondersteund vanuit het Amsterdam UMC.

Tessa Stegehuis, kinderfysiotherapeut Kinder- en Jeugdrevalidatie bij Treant, is blij met het onderzoek dat wordt gedaan: ‘Het is belangrijk om een goede test te hebben om de conditie van de kinderen te kunnen meten. Hoe betrouwbaarder de test, hoe beter we in staat zijn om verbeteringen in kaart te brengen. En daarmee de training op het kind te kunnen aanpassen.’

Gerelateerde specialismen