Studenten aan de slag in verpleeg- en ouderenzorg bij Treant › Treant Zorggroep

Studenten aan de slag in verpleeg- en ouderenzorg bij Treant

Geplaatst op: 22 september 2016

Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn 32 studenten gestart met hun stage in centrum voor verpleeg-, ouderen-, en revalidatiezorg De Horst in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep.

De studenten komen van diverse zorgopleidingen van het Drenthe College. Afhankelijk van de opleiding en het leerjaar doen ze verschillende werkzaamheden, onder begeleiding van medewerkers van Treant. Studenten worden goed voorbereid op de arbeidsmarkt door alle diensten - ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds – mee te draaien. Dit is anders dan een ‘gewone’ stage.

Win-winsituatie
Voor zowel studenten als bewoners is de komst van de studenten een win-winsituatie. De komst van de studenten zorgt ervoor dat de individuele bewoners nog meer aandacht krijgen, bijvoorbeeld door te helpen bij het beoefenen van een hobby of mee te gaan naar de dierentuin. Wat ook uniek is, is dat de studenten zich twee jaar binden aan Treant Zorggroep. Op deze manier kunnen zij veel praktijkervaring opdoen op verschillende afdelingen. Ook de medewerkers hebben voordeel van de hulp van de studenten. De studenten nemen nieuwe kennis mee en daar kunnen de medewerkers weer van leren.

Meer leerafdelingen
Binnen Treant Zorggroep is De Horst niet de enige locatie die studenten inzet in de verpleeg- en ouderenzorg. Sinds 2013 verwelkomt woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn ieder jaar een groot aantal studenten van diverse opleidingen en leerjaren die helpen met verschillende werkzaamheden. Treant Zorggroep vindt het belangrijk om te investeren in opleidingsmogelijkheden. Op deze wijze draagt de organisatie bij aan de ontwikkeling van  beginnende beroepsbeoefenaren.