Strike voor stomadragers › Treant Zorggroep

Strike voor stomadragers

Geplaatst op: 26 maart 2019

Een stoma, een kunstmatige lichaamsopening, kan bij de dragers ervan soms onzekerheid met zich meebrengen. Vragen als ‘kan ik nog bukken?’, ‘kan ik nog sporten?’ of ‘kan ik nog zwaar tillen?’ kunnen het gevoel van vrijheid bij stomadragers flink beperken. Hoe fijn is het dan al deze vragen te kunnen beantwoorden op de bowlingbaan?

Op 28 maart organiseert Treant Zorggroep, samen met een leverancier van stomamateriaal, een bowlingmiddag voor stomadragers. Zodat zij daar zonder angst of gêne, en in aanwezigheid van lotgenoten, kunnen ervaren dat een leven met een stoma in principe weinig beperkingen hoeft te hebben.

Een van de deelnemers aan de middag formuleert het aldus: ‘De middag is een mooie combinatie van een samenzijn met mensen die hetzelfde als jou hebben ondergaan én een activiteit om te ervaren hoe je met een stoma zware dingen kunt tillen. Anders wordt zo’n thema al gauw zwaar, terwijl we het nu in een gezellige setting zelf kunnen ervaren.’ 

De stomadragers hebben inmiddels een uitnodiging van Treant Zorggroep ontvangen. Ze kunnen zich opgeven via hun stomaverpleegkundige.