Stichting Vrienden van Bethesda vervangt speelgoed polikliniek Kindergeneeskunde › Treant Zorggroep

Stichting Vrienden van Bethesda vervangt speelgoed polikliniek Kindergeneeskunde

Geplaatst op: 7 september 2017

Op donderdag 7 september nam Karin Schoenmakers, doktersassistent bij Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Bethesda, namens de polikliniek Kindergeneeskunde een nieuwe speelgoedgarage en tafelvoetbalspel in ontvangst van Lucy Koning-Kloosterman van de Stichting Vrienden van Bethesda.

De garage en het tafelvoetbalspel die in de wachtkamer van de polikliniek stonden, waren kapot. Reden voor Karin Schoenmakers om een aanvraag in te dienen bij de stichting voor twee nieuwe exemplaren. 'We zijn ontzettend blij met de nieuwe garage en tafelvoetbalspel. Kinderen spelen er graag mee, waardoor ze zich prima vermaken tijdens het wachten.'

In het verleden heeft de stichting onder andere bijgedragen aan de inrichting van gastenkamers, internetzuilen op verpleegafdelingen, relaxstoelen op verloskamers, aankleding van een familiekamer op de oncologie-afdeling, aankleding van wachtruimtes, luisterboeken en laadpalen voor elektrische fietsen.

Daarnaast krijgen alle kinderen die op de Spoedeisende Hulp worden opgenomen een knuffel (jonge kinderen) of een spelletje (iets oudere kinderen) dat door de stichting is bekostigd.

Stichting Vrienden van Bethesda werft gelden via giften, donaties en speciale acties. De opbrengst komt ten goede aan projecten die het verblijf van patiënten en bezoekers in ziekenhuislocatie Bethesda veraangenamen.

Jaarlijks organiseert de stichting een vriendenavond. Daar wordt men geïnformeerd over actuele onderwerpen, zoals nieuwe medische ontwikkelingen of er wordt een rondleiding gehouden. Op donderdag 16 november is de vriendenavond van 2017 gepland. Meer informatie over de stichting vindt u op onze website.