Sterren voor gastvrijheid Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Sterren voor gastvrijheid Treant Zorggroep

Geplaatst op: 9 juni 2016

Woonwijkcentra De Schutse in Coevorden, onderdeel van Treant Zorggroep, kreeg op 8 juni vijf sterren voor gastvrijheid tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg. De Paasbergen in Odoorn, ook onderdeel van Treant Zorggroep, kreeg vier sterren voor gastvrijheid.

De Schutse en De Paasbergen - niet alleen goed voor sterren, maar ook genomineerd voor de Gastvrijheidszorgaward - werden door de jury geroemd om de enthousiaste en betrokken medewerkers. Bovendien, zo schetst de jury, gaat alle zorg en aandacht van de medewerkers uit naar het welbevinden van de bewoners.

Het is niet de eerste keer dat Treant Zorggroep sterren in de wacht sleept. Vorig jaar kregen Treant-ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, woonwijkcentra De Schutse in Coevorden en De Paasbergen in Odoorn vier sterren voor gastvrijheid. Drie sterren gingen er naar De Horst in Emmen (centrum voor hoogcomplexe chronische en revalidatiezorg) en Treant-ziekenhuislocaties Refaja in Stadskanaal en Scheper in Emmen.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De 170 deelnemende zorgaanbieders zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score kregen ze sterren toebedeeld. Doel is de kwaliteit van leven van bewoners en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Het project beleefde dit jaar zijn elfde editie. In de beginjaren stond voeding centraal. Inmiddels omvat gastvrijheid meer dan alleen gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bejegening en dienstverlening aan bewoners en patiënten zijn steeds meer een graadmeter geworden van hoe gastvrij een zorglocatie daadwerkelijk is.