Sterren voor gastvrijheid Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Sterren voor gastvrijheid Treant Zorggroep

Geplaatst op: 11 juni 2015

Ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen en woonwijkcentra De Schutse in Coevorden en De Paasbergen in Odoorn, alle drie onderdeel van Treant Zorggroep, kregen op 11 juni vier sterren voor gastvrijheid tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg. Drie sterren gingen er naar De Horst in Emmen (centrum voor hoogcomplexe chronische en revalidatiezorg) en Treant-ziekenhuislocaties Refaja in Stadskanaal en Scheper in Emmen.

Bethesda en De Schutse - niet alleen goed voor sterren, maar ook genomineerd voor de Gastvrijheidszorgaward - werden door de jury geroemd om de enthousiaste en betrokken medewerkers. Bethesda kreeg daarnaast complimenten voor de aanwezigheid van een gastheer bij de ingang van het ziekenhuis en het eten voor de patiënten. De Schutse werd door de jury gecomplimenteerd voor de ambiance, het levendige atrium en de vele activiteiten voor bewoners. Bovendien, zo schetst de jury, gaat alle zorg en aandacht van de medewerkers uit naar het welbevinden van de bewoners.

Gastvrijheidszorg met Sterren
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De 170 deelnemende zorgaanbieders zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score kregen ze sterren toebedeeld. Doel is de kwaliteit van leven van bewoners en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Graadmeter
Het project beleefde dit jaar zijn tiende editie. In de beginjaren stond voeding centraal. Inmiddels omvat gastvrijheid meer dan alleen gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bejegening en dienstverlening aan bewoners en patiënten zijn steeds meer een graadmeter geworden van hoe gastvrij een zorglocatie daadwerkelijk is.