Sterren voor gastvrijheid › Treant Zorggroep

Sterren voor gastvrijheid

Geplaatst op: 12 juni 2014

De ziekenhuislocaties van Zorggroep Leveste Middenveld kregen op 12 juni sterren voor gastvrijheid tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg. Drie sterren gingen er naar Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal. Het Scheper in Emmen verdiende er twee.

Gastvrijheidszorg met Sterren
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Ruim 230 zorgaanbieders deden dit jaar mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben zij sterren toebedeeld gekregen.

Woonzorgcentrum Holdert van Leveste Care, tevens onderdeel van ZLM, verdiende vijf sterren en won de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Verpleging & Verzorging. Holdert mag zich een jaar lang meest gastvrije woonzorgcentrum van Nederland noemen. Vier sterren gingen er naar woonzorgcentrum De Schutse.

Gastvrijheid
Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.