Spreekuur voor MS-patiënten in Bethesda › Treant Zorggroep

Spreekuur voor MS-patiënten in Bethesda

Geplaatst op: 24 november 2015

Sinds kort kunnen patiënten met MS voor informatie en begeleiding terecht bij een speciaal verpleegkundig MS-spreekuur voor patiënten in ziekenhuislocatie Bethesda, onderdeel van Treant Zorggroep.

Patiënten met MS (Multiple Sclerose) hebben verharde plekken in het centrale zenuwstelsel. Door deze verharde plekken werkt het zenuwstelsel niet goed meer. Hierdoor ontstaan klachten zoals verlammingen en gevoelsstoornissen.

Aandacht
MS-verpleegkundige Erna Bakker legt uit waarom het MS-spreekuur zo belangrijk is: ‘Tijdens het spreekuur wordt er nog meer tijd en aandacht besteed aan de patiënten. MS-patiënten en hun naasten hebben vaak behoefte aan informatie en begeleiding naast de behandeling en begeleiding van de neuroloog. Dit spreekuur voorziet in deze behoefte. We hebben het dan bijvoorbeeld over lichamelijke klachten en of beperkingen, medicatie en bijwerkingen, emotionele en psychische gevolgen, sociaal functioneren, seksualiteit, werk/studie/vrijetijdsbesteding en patiëntenverenigingen.’

Bezoek spreekuur
Een voorwaarde voor het bezoek aan het spreekuur is dat de MS-patiënten onder behandeling zijn bij een van de neurologen van Treant Zorggroep. Het spreekuur voor MS-patiënten vindt plaats op de onlangs vernieuwde poli Neurologie, routenummer 69.

Ook in het Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal heeft Treant Zorggroep een speciaal MS-spreekuur voor patiënten. MS-patiënten kunnen daardoor altijd dichtbij huis terecht.