Sportdag voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap › Treant Zorggroep

Sportdag voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap

Geplaatst op: 6 februari 2014

Voor de kinderen van de Mytylschool Prins Johan Friso uit Emmen stond dinsdag 4 februari in het teken van sport. Samen met de afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie van het Scheper Ziekenhuis hield de school op deze dag de eerste sportdag van het jaar. Hierbij stond het thema ‘winter’ centraal.

Tijdens de sportdag was er voor de kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap van alles te beleven. Zo gaven logopedistes van de afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie ‘dramales’ en een gymdocente dansles. De fietscrossvereniging Rapid Wheels uit Klazienaveen organiseerde voor de leerlingen een slalom met crossfietsen. Ook de kinderen die moeilijk of niet kunnen lopen, waren sportief bezig. Zij konden op de speciale loopfiets Race Runner zelfs even ‘lopen’.

Verrassing
Basketbalclub GasTerra Flames verraste leerlingen en leerkrachten in de middagpauze met de komst van twee basketbalspelers. Jessey Voorn en Thomas Koenis toonden het publiek hun basketbaltrucjes. Daarna kregen de kinderen de gelegenheid om deze ook zelf uit te proberen. Aan het einde van de dag ontvingen alle leerlingen een sportdiploma en konden zij na een onvergetelijke dag huiswaarts.