Spoedeisende hulp Treant krijgt geavanceerde tool › Treant Zorggroep

Spoedeisende hulp Treant krijgt geavanceerde tool

Geplaatst op: 24 februari 2017

De Spoedeisende hulp-afdeling van Treant kreeg onlangs het nieuwste product ‘acute zorg’ van NEXUS. Patiëntveiligheid staat hoog in het vaandel bij Treant Zorggroep. Door de intrede van dit product is de SEH-afdeling zo goed als volledig digitaal. Hierdoor worden de calamiteiten tot een minimum beperkt en het niveau van patiëntveiligheid verhoogd.

Trea Sandjer, medisch manager en SEH-arts binnen Treant, legt het belang hiervan uit. ‘Het geven van opdrachten en het checken of het daadwerkelijk gedaan is, gebeurde grotendeels mondeling. Dit kon leiden tot misverstanden.’ Sandjer vervolgt: ‘Uiteraard is er door deze module ook een verbetering in de werkzaamheden van de SEH-medewerkers. In één oogopslag zien we de belangrijkste patiëntgegevens en alles wordt automatisch in het patiëntensysteem gezet. Dit maakt dat we meer tijd voor de patiënt hebben.’

Wat is het product ‘acute zorg’?
NEXUS / ACUTE ZORG is een geavanceerde module voor alle spoedeisende zorg, geïntegreerd in het NEXUS / EPD. Het toont een grafische weergave met alle relevante informatie van de situatie op de spoedeisende hulp. Zo is in één duidelijk weergegeven overzicht te zien welke patiënten er op de spoedeisende hulp worden verwacht en welke patiënten zich op de afdeling bevinden. Het is direct zichtbaar of een patiënt bijvoorbeeld allergieën, een behandelbeperking of BRMO (Bijzonder Resistente Micro Organismen) heeft. Ook geeft het scherm snel inzicht in aanwezig personeel en ondersteunt het toewijzen van personeel, zoals de hoofdbehandelaar, medebehandelaars en verpleegkundigen.

Gerelateerde specialismen