Spataderkeurmerk en vaatkeurmerk voor Scheper, Bethesda en Refaja › Treant Zorggroep

Spataderkeurmerk en vaatkeurmerk voor Scheper, Bethesda en Refaja

Geplaatst op: 7 oktober 2014

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen, Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal krijgen van de Hart&Vaatgroep zowel het vaatkeurmerk als het spataderkeurmerk uitgereikt. Dit betekent dat patiënten van deze ziekenhuizen, alle onderdeel van Zorggroep Leveste Middenveld, kunnen vertrouwen op zeer goede spatader- en vaatzorg.

Het vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van de benen, buik, bekken, aorta en hals. Het spataderkeurmerk kijkt onder meer naar de behandeling van spataderen. De keurmerken helpen vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaat- en spataderzorg wordt aangeboden. Op de website van de Hart&Vaatgroep kunnen patiënten en huisartsen onder andere zien welke ziekenhuizen de keurmerken hebben en wat de kwaliteit van de behandelingen zijn.

De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep, de patiëntenvereniging voor mensen met een vaataandoening, kijkt bij de beoordeling onder andere naar het behandelaanbod, de informatievoorziening naar patiënten en huisartsen en de behandelprotocollen. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.