Sneller geholpen bij kleine chirurgische ingrepen › Treant Zorggroep

Sneller geholpen bij kleine chirurgische ingrepen

Geplaatst op: 30 september 2014

Vanaf 1 oktober kunnen patiënten in het Scheper Ziekenhuis bij een aantal kleine chirurgische ingrepen sneller geholpen worden. Door de organisatie van de poliklinieken iets te wijzigen, hoeven patiënten niet meer een aantal weken voorafgaande aan de ingreep langs te komen voor een consult.

Consult en ingreep vinden nu op dezelfde dag plaats via het zogenaamde ‘singlevisit-principe’. Om toch goed voorbereid te zijn krijgt de patiënt, nadat de huisarts de afspraak voor de patiënt heeft gemaakt, de benodigde informatie voorafgaande aan de ingreep thuisgestuurd.

De patiënten kunnen op dezelfde dag terecht voor de volgende chirurgische ingrepen: behandeling van aambeien (proctologie), triggerfinger (haperende, kromgroeiende vinger), sterilisatie bij de man, het verwijderen van ingegroeide teennagels en verwijderen van huidafwijkingen en onderhuidse zwellingen tot 3 centimeter doorsnede.

In het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal worden dit soort kleine chirurgische ingrepen al langer volgens het singlevisit-principe aangeboden. Omdat de chirurgen over drie locaties werken, zijn zij bezig hun poliklinieken op dezelfde wijze in te richten.